Het is moeilijk groen doen als je rood staat

Je zou het denken: de economie loopt terug, onze pensioenpotten zijn onzeker, dus vasthouden dat geld!

Ondanks de mogelijke negatieve rente op onze spaarreking. Al ons geld nodig om ’normaal’ te leven dus dat betekent: geen uitgaves voor duurzame activiteiten of groene aanpassingen aan ons huis, en zeker geen geld voor goede doelen.

Lees meer

Sommige lessen zijn tijdloos

In mijn werkkamer hangt een column van Ben Tiggelaar waarin hij zijn eigen 18 lessen uit 2018 beschrijft. Hij brengt die 18 lessen onder in drie categorieën: reflectie, karakter en verandering. Ze kunnen één op één mee naar dit jaar wat mij betreft. Reflecteer op zaken waarvoor je niet mag weglopen, welke beloftes doe je aan jezelf en aan anderen, en hoe hou je ze vol?

Lees meer

Kippen zijn gezelligheidsdieren

Ze zei het echt, de directeur van AH. ‘Kippen zitten graag dicht bij elkaar’. Tja, alles is betrekkelijk en ‘t is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt. Wakker dier kijkt er vast anders tegenaan.

Lees meer

Wanneer is het af?

Nooit denk ik. Het kan altijd beter.

Dat maakt het ook mooi en irritant tegelijk, zeker als je niet van de open eindjes bent, als je aan zaken graag een kop en een staart ziet

Lees meer

Quasi verontwaardigd

Ik neem alvast maar een voorsprongetje op wat we de komende tijd veel zullen lezen: misstanden bij hulporganisaties, op allerlei niveaus en vanuit alle hoeken en gaten. Het is net de echte wereld.
Quasi verontwaardigd zullen we reageren.

Lees meer